Varför låter det godare att säga färska Smögenräkor?

Igår kom jag till jobbet lite tidigare pga den hopplösa sommar-buss-tid-tabellen (jaja, jag skaaa ta mitt körkort snart, jag har ju tom en bil för sjutton!!!)... i vilket fall så tänkte jag att jag handlade då istället för att stressa på lunchen, så det blev en sväng till Maxi och Toiwos fisk. Och till min stora glädje hade de både blåmusslor, hjärtmusslor  som kan vara lite svåra att få tag på ibland, och färska Smögenräkor.... jag säger bara mums! Bara jag tänkte på middagen som skulle intas på kvällen vattnades det i munnen... pasta med färska musslor och färska Smögenräkor. På något sätt låter det ännu godare än att bara säga pasta med musslor och räkor för det kan ju verkligen tolkas fel: Typ musslor på burk (ryyyyyser) och färdigskalade räkor i lag ni vet (ryyyyser ännu mer) i nån moja med pasta till... urk! Nej, färska musslor och färska räkor, ja tom färska Smögenräkor, ska det vara... bara där vet man att maten kommer att bli så god :D

 ... och så här gott blir det! Jodå, pastan ligger nånstans under alla skaldjur där. Stora tallrikar är bra ;)

 ... och här har ni min mycket nöjda dotter med favvorätten framför alla, och eftersom lillbrorsan inte gillar färska musslor så får hon även hans... lycka!

Och sommardagarna är långa, soliga, varma och helt underbara. Man kommer hem från jobbet och kan ta ett kvällsdopp i poolen, livet leker!

 ... tom med vovsen får svalka sig lite :)

 ... visst är jag duktig på hundsim matte!

Svensk sommar när den är som den ska

Svensk sommar är oberäknelig, lite för regnig, lite för kall, lite för kort... för det mesta.

Men när den är som den ska, eller rättare sagt, när den är som jag tycker att den ska vara iaf, är den helt underbar! Som idag tex.  Jag var ledig, och solen strålade från en härligt blå himmel, så det var stranden som gällde.

Från början hade vi tänkt att åka till Böda sand på Öland, men eftersom väderprognosen sa 25 gr i Kalmar men 19 gr på norra Öland så tänkte vi om och åkte till ett annat ställe som vi tycker om som heter Kolboda. Där finns det både poolanläggning och havsbad så det finns något för alla smaker. Sonen tyckte havet var lite kallt så han badade i poolen, dottern badade länge och väl i poolen men föredrar egentligen havet, maken badade varken i det ena eller det andra kinkig som han är , och jag njöt av underbart havsbad men också lite poolbad. Vi hade även med oss P, en av våra vänner och mamma och lillsyrran, så det blev en helt perfekt dag och en massa sol.

Och mycket mer behöver inte jag för att känna mig som världens lyckligaste och harmoniska människa :D
När jag kom hem kände jag mig väl till mods och med förnyad energi. Suveränt!

 Dottern och lillasyster i glittrigt hav

 Sonen som helst stannade kvar på bryggan...

 ...liksom badkrukan/soldyrkaren i familjen

  Jag och P njuter av uppfriskande hav.

Finns det något godare än smörfrästa kantareller...ja, kanske

 Mums! Första kantarellsmörgåsen för i år har just intagits med vördnad. Smörfrästa, med vitpeppar och salt, färska förstås. Och nej, jag har inte plockat dem själv utan köpt dem. Dock rensat och hackat själv ;)

Så grymt gott! Ren njutning....

Och första ångestfyllda arbetsdagen har också avklarats. Joodå, det gick bra, men jag skulle inte tacka nej till några veckors ledighet till föstås. Nåväl, ledig på onsdag, och om väderprognosen håller vad den lovar (25 gr, sol) så blir det Böda Sand på Öland. Mmmmmm....

I Napoli satt vi och diskuterade vad vi skulle kunna äta varje dag i resten av vårt liv. För mig, dottern och svärmor var det pasta med skaldjur som gällde... älskar det!!!!.
För svärfar var det bönor i olika former och för maken var det napolitansk pizza, alltså napolitansk... vedugnsbakad Margarita med äkta färsk mozzarella.

Men smörfrästa kantareller kommer inte långt efter för min del. Vad skulle ni kunna äta varje dag i resten av ert liv?

Det är som att vara kär i en hopplös person...

... sa maken när vi satt i bilen i Napoli i en trafikstockning utan dess like. Och visst stämmer det. Kaos, trafik, oorganisation, många problem... men fan vad vi älskar den stan :D

För i Napoli lever man! Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör att livet känns så mycket större där... kanske är det det faktum att solen för det mesta skiner från en blå himmel, eller att alla människor är öppna och pratar med alla, att maten är så underbar, att staden aldrig sover (skulle vara tidig morgon då), att vi har en stor, varm och härlig familj, att alla i familjen ung som gammal strosar runt på stan kl. 23 en helt vanlig vardagskväll och tar en glass tillsammans, att allt är möjligt även om det från början verkar omöjligt, att det finns en flexibilitet och en acceptans överallt, att man kan shoppa utan att några större hål i plånboken, att du alltid är ett stenkast från det varma Medelhavet, att det finns något för alla smaker.

Den här gången var vi bara 15 dgr eftersom jag har lite kortare semester nu (tre veckor till sen i december), och det gick otroligt fort förstås. Men vi hann med lata dagar på stranden, shopping och storstadsliv, weekend i bergen där makens bror har köpt ett jättefint hus där vi ena dagen badade i sjö och en i helt underbar flod och nästa dag var ute och red samt åkte till en supermysig stad där man på vintern åker skidor. Så coolt att man bor i ett hus där du har 1 timme till bad i havet, Napoli åt ena hållet, Rom åt andra hållet, och 25 min till skidbackar... bra mix och verkligen ett semesterhus du kan njuta av hela året. 

Att komma hem var inte kul, barnen var ledsna och lite tungsinta och jag och maken likaså. Allt här känns tyst, lugnt och fyrkantigt och man saknar så mycket. Men vad gör man? Här kommer  iaf ett axplock av bilder från vår semester:

Farfar som blickar ut över havet på vår favvostrand Gaeta Svärfar på vår favvostrand Gaeta

 Jag njuter av kristallklart hav

 Utanför huset i bergen

 Dottern blickar ut över utsikten från balkongen i bergen

 Jag och dottern på hästryggen

 Jag ska ta ett dopp i sjön 

 Släkten samlad på balkongen i vårt bergshus

 Jag och makens bror och vän

 En del av släkten

 Sonen med hans älskade kusin Giuseppe

 Dottern busar med annan kusin

 Maken och svärfar som rensar egenhändigt fångade musslor

 Maken och svärmor. Är de inte fina?

 Napolii vårt hjärta. Design dottern


RSS 2.0