Snart är vi hemma

Känns så sketans kul att vi kommer iväg nu till vårt kära Napoli. Vi har ju pendlat lite fram och tillbaka eftersom det var tal om att makens föräldrar istället skulle komma hit vilket nu då har ändrats. När man då började fundera på att kolla biljetter kändes det som att det var alldeles för sent för att hitta något till bra pris (ska bli lite budgetsemester eftersom vi ska iväg sen i december till varmare breddgrader). Men det var inga som helst problem utan vi hittade biljetter till ett kanonpris, och vovsen fick också utan problem plats på pensionatet som han var på förra året och verkade trivas jättebra på. Så det kändes jättebra!

Så igår kväll satt vi och drömde oss bort... till takterassen i Napoli... grillade kronärtsskockor... spaghetti con le vongole... ljumma kvällar... massor med skratt... Possillipo... Gaeta... och allt annat härligt som man saknar när man inte är där. Det är lite som att komma hem helt enkelt :-) Och vi längtar....

Och ikväll är det Italien-Frankrike, och imorron är det Sverige-Ryssland. Grymt spännande!!!!

Fixat

Nu har vi köpt biljetter till La Bella Italia  trallalallalallalala.......... :-)
2 juli bär det iväg, naaaaajs!

Avslut och början

Det är stort och samtidigt lite konstigt. Två barn, eller rättare sagt, två tonåringar, som i ondags tog steget ut från det vanliga. Sonen har gått sina sex år på Hanemålaskolan och drar nu vidare till högstadiet, och dottern har gjort sin obligatoriska skolplikt och trippade ut från avslutningsceremonin med betyget i ena handen och blombuketten i blågult i den andra handen. Ut till friheten... nästan iaf.

Två epoker har liksom plötsligt bara avslutats. Nästa gång är om tre år igen. Dottern tar då (förhoppningsvis iaf) studenten och sonen slutar nian. Och jag drar efter andan. Hinner inte med. Det var ju alldeles nyligen som dottern beträdde högstadiemarken och nu är det färdigt och sonen ska börja den resan. Men samtidigt är det ja faktiskt så himla kul att se barnen växa, sakteliga gå från barn till vuxen. Dottern är ju nästan vuxen herregud. 

Maken och jag lyckades iaf fånga upp våra barn i farten efter avslutningarna och drog väg till Kalmar för att käka Thaibuffé. Sen skulle båda iväg till sina respektive vänner. Sonen skulle på grillfest med kompisar och dottern på avslutningsfest med sin klass. Och jag sov fyra timmar den natten eftersom vi hade lovat att hämta dottern nångång där på natten.... zzzzzzzzzzz

Ja, det är på barnen man ser att man blir äldre sägs det ju. Och visst stämmer det. Man får helt enkelt bara bromsa upp och försöka leva i nuet annars får man panik. För grymt fort går det. Från dagis, blöjbyten, vab, trotsålder och vaknätter till
betyg, oroliga mobilsamtal, trotsålder (igen) och vaknätter (igen)..... Älskar er så mycket mina fina tonnisar!!

  

Skolresa och födelsedag

Ja, vad säger man? Vädret ventileras ju på ett antal bloggar just nu, alla sollängtande svenskar är  lika lyriska och jag är absolut en av dem. Livet är ju så totalt mycket lättare när man varje morron vaknar till en knallblå himmel och strålande sol, man har börjat få en vettig solbränna och dagarna är långa och härliga. Fantastiskt!

Hela tisdagen var jag och maken iväg för att hjälpa till med sonens skolresa. Vi åkte på morronen kl. 8 mot Karlskrona med tre ystra grabbar i bilen. Vädret var super och Karlskrona är en underbara sommarstad. Sonens klass skulle vara några timmar på ett ställe som heter Boda Borg http://www.bodaborg.se/ (lite i stil med Fångarna på fortet, om ni minns den gamla TV-serien, där man i grupp kämpade i olika celler) så vi föräldrar som var med och körde styrde kosan mot stan och havet. Jag hade vovsen med så jag och maken och en annnan mamma valde att sitta på en klippa vid havet i våra medhavda solstolar, medan de andra skulle shoppa lite. Sen åt vi lunch ihop innan vi skulle hämta barnen igen för att dra vidare mot Kolboda www.kolbodabaden.se utanför Kalmar. Där spenderade vi eftermiddagen med de andra föräldrarna för grillning och bad i poolerna. Supertrevligt! Sen åkte vi hem på kvällen men sonen skulle stanna kvar eftersom de skulle sova över i stugorna som finns där. Med tre av kompisarna. Själva. Gissa om de var lyckliga och hade kul :-)

Och mitt i alltihopa  bahagade sonen bli äkta tonåring och fylla 13!!!! Supergrattis gubben! (ja,ja, jag vet att jag inte får kalla dig gubben längre.... ;-) ) 

Så nu har man två tonåringar i familjen.... hm....

Ljuva dagar

Lördagkvällen blev underbar! Mamma, jag och ungdomarna (mina två och mammas två) satt och mös i Garden Room på restaurang Byttan i Kalmar. Vi hamnade i en soffgrupp med mjuka dynor, kuddar och filtar. Runt om oss hade de ställt palmer och värmelampor. Grillbuffé fick man äta av mellan 18.00-22.00 och så en iskall öl till det. Livebandet spelade, miljön utanför med havet och den vackra parken, slotten lite i bakgrunden, och massor med glada människor. Det blir inte mycket bättre än så helt enkelt. En superlyckad kväll :-)

Söndagen blev inte mycket sämre den. Jag, dottern, maken  och vovsen tog en varsin solstol (ja, inte vovsen förstås), en engångsgrill och korvar och drog till ett av mina paradisställen på jorden, Böda Sand på Öland.


Sonen skulle absolut inte med: "Asså mamma, jag ska träffa B och E och G och den och den....det är typ redan planerat" . Ok, vi fick lämna pengar så att han kunde gå med kompisarna och käka något, men han missade verkligen nåt. Helt vindstilla, flera kilometer av kritvit sand, klarblå himmel och en stor sol, och nästan bara vi!

Visst, det tar sin lilla stund att åka dit men det är absolut värt det. Och ja, vi badade också:-) Det är inte ofta man kan bada i havet redan 1 juni va... vovsen var överlycklig som fick strosa runt på stranden, bada när han hade lust och sen gå och sova under en av våra solstolar. En lång strandpromenad blev det också. Och vi bara njöt till 100 %! Missa inte Böda Sand om ni någon gång åker till Öland :-)


RSS 2.0