Får man göra så?

I december bokade vi en resa till Thailand tillsammans med syrran och hennes familj. Mot alla våra principer bokade vi alltså en resa ett år i förväg eftersom resan är bokad till den 29 november 2008. Redan då funderade jag på hur absurt det är att man ska behöva boka så långt innan, och när man delbetalade resan i januari, fick man nästan lite ångest. Vad kan inte hända hända på ett år!? Typ. Det är så himla lång tid i förväg tycker jag som definitivt är den där typen som gör allt i absolut sista minuten helst...

Lite tror jag att man luras av mediakalabaliken runt Thailand. "Boka redan nu för att vara säker på en resa till nästa vinter"... "Resorna till Thailand nästa säsong, slut redan nu"... osv. Och det klart, om resorna släpps redan ett år innan och alla läser om den stora efterfrågan så blir det ju så klart rusning direkt för att man inte ska få tag på en resa som kostar det dubbla. Så har jag tänkt hela tiden, och det här verkar ju vara en grej just på Thailand. Boka nu!

I alla fall bokade vi alltså en resa, hittade en på ett jättefint hotell till ett någorlunda humant pris, och planerade vår semester efter det... och vad händer?

Jo, igår dimper ett brev ner i brevlådan. Från Fritidsresor. Följande går att läsa:

Bäste resenär,

Du har bokat en resa med oss till Thailand med avresa från Stockhom. Vi vill med detta brev tyvärr meddela dig att på grund av ändringar i flygtrafiken är din resa tyvärr inställd. Fritidsresor kommer således inte ha flyget BLX931 från Stockholm till Phuket för vintern 2008/2009.


Va! Vilket skämt!

Maken och syrran ringde igår och fick till besked att de kunde boka om oss till en annan ort men då skulle de kosta cirkus 10-15.000 kr mer. Och de kan de fetglömma.

De skulle iaf höra av sig igen och se vad det fanns mer för alternativ. Så fortsättning följer...

Kommentarer
Postat av: Karin Berg

Fan vad trist!! Vi håller på att kolla en resa nu (jag och en kompis + Elias + kusin) på höstlovet och har hittat jättefina hotell i Phuket för välldigt humana priser. Jag har vänner spm alltid åker den tiden på året och det är halva kostnaden mot december. Och det finns resor kvar =)

2008-03-26 @ 15:38:54
URL: http://www.svenssonliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0