Skön morron

Barnen har ledigt idag. Och jag har tagit ledigt. Och vädret är härligt. Och löning. Ja, en helt outstanding kombination helt enkelt :)

Så nu sitter jag här, äter frukost i lugn och ro, läser morrontidning och pillar med datorn... tonnisarna sover förstås... halvtio är tiiiidigt för dom ;)

Sämre kan man ha det :)

Matchpremiär

Idag ska jag för första gången i mitt liv gå på fotbollsmatch. Riktig alltså. Det är cupfinal mellan Kalmar FF och Göteborg och vi ska dit hela familjen :)

Chefen bjuder ;)

Så heja, heja... Kalmar FF så klart!


Det här var ju förra året, då var maken och sonen där...I år gick det dessvärre inte lika bra :(  Matchen slutade med straffar och Götet vann med 5-4 :(


Morr

Suck, det är nåågot tålamodsprövande att ha en hanhund när granntikarna löper. Minsta rörelse jag gör så tror han att det är prommisdags och stormar fram till dörren... om han inte redan ligger där och typ utstöter ljud som : Moorrrrr, moorrr, moorrr... och gnyyyr, och gnyyyr och gnyyyr...

Och när vi är ute är nosen klistrad i backen, eller på diverse fläckar som får hela hans underläpp att  darra.

Vilken liten fjant han är min lilla vovse ;) 

Högstadiedisco och napolitansk pizza

Sonen ska på HÖGSTADIEDISCO ikväll. Och det är precis så stort som det ser ut. Dagen D kan man säga.
Har man en syster som har gått tre år på högstadiet så vet man ju vad som gäller. Discot är på ett uteställe i Kalmar så det kommer förstås en massa kända och okända människor... ja, för sonen alltså ;) Joodå, han har sett fram emot det. Så han och hans grabbgäng kommer att hålla till där. Och dottern vet jag inte än vad hon har för planer.
Och då är maken och jag (kanske) helt själva ikväll.

Så jag har bjudit honom på dejt ikväll på ett nytt ställe i Kalmar där det serveras ÄKTA NAPOLITANSK PIZZA med färska råvaror och som är vedugnsbakad. Och det är precis så stort som det ser ut. Pizzeriorna här nere är väl lite mer inriktade på kebabpizzor eller pizzor med oxfilé med bearnaisesås osv... och min man är väl inte direkt överförjust i dom pizzorna.

Men äkta napolitansk pizza är lite annat. Det är en napolitanare som har restaurangen också så det ska nog bli gott. Och har dottern inga planer så följer hon nog gääärna med om jag känner henne rätt. och det är ju mysigt och få rå om henne lite också.Uppdatering

Sms från dottern: Mamma kan vi inte ha myskväll i kväll med chips, godis och hyra film? :)

Tel.samtal från sonen: Nu ska kanske inte D gå, så jag vet inte om jag ska gå faktiskt... å jag vet inte heller vad jag ska ha på mig... å jag är rätt trött... jag kanske vill va hemma istället..

Älskade ungar, klart vi har myskväll om ni vill!! :)

Semester med förhinder

Jag fick ett samtal från rektorn på dotterns gymnasieskola förra veckan:

"Vi kan dessvärre inte bevilja ledigheten som ni har asökt om för er dotter. 15 dgr är för mycket. Möjligtvis att vi kan bevilja 10 dgr...

Ridå.

Jag hade skrivit världens längsta ansökan för ledighet åt min dotter för vår Thailandsresa i december, eftersom jag vid föräldramötet insåg att det här med ledighet från gymnasiet inte var så poppis. Jag hade föreslagit att man kanske kunde skapa nåt projekt ihop med naturkunskapen, att vi kunde använda oss av internet om något skulle lämnas in osv... men icke.

Så vad gör man? Åker ändå? Vi vände och vred på det hela. Dottern trivs jättebra med skolan och jag vill absolut inte utsätta henne för lärarnas onda öga när hon kommer tillbaka från semestern. Gymnasiet är inte obligatoriskt men är såklart jätteviktigt ändå. Betygen är lika viktiga som i grundskolan.

Vi ringde Fritidsresor och frågade om alternativen. Joodå, vi hade avbokningsskydd, så det var fritt att boka om till tvåveckors eller senare datum (vi åker precis innan jullovet), men då fick man välja på de befintliga resorna. Vad gällde resor till Thailand fanns det inte jättemycket kvar att välja på och absolut inget runt den del vi hade bokat. Dessutom ska vi ju åka med släkten som inte var så pigga på att ta en annan destination. Vi började kolla på annat, Fort Lauderdale, Mauritius, Mexico... och vi bokade nästan om till Fort Lauderdale som barnen tyckte skulle vara ett utmärkt alternativ. Men sen började vi titta på bilder från dit vi ska (Khao lak och Similan ) och kände att det är ju dit vi vill... kanske det gick att korta ner samma resa? Vi ringde Fritidsresor igen, och jo, det gick bra att korta ner resan.

Så nu bär det iväg den 6/12 istället, till samma ställe och samma hotell. Visst, det blev en vecka mindre än vad vi hade tänkt oss men det känns ändå bra. Maken har mycket att göra på sitt företag, vi har helt plötsligt mer pengar i vår resbudget, och vovsen behöver inte vara utan oss sååå länge iaf. Och om rektorn nu har nåt att säga... då blir jag inte glad.

So here we come!

Khao Lak

 

SimilanOch Chantaburi där dottern ska få uppfylla sin dröm

  Simma med de här ljuvliga djuren :)

Och ja, vi längtar huuuur mycket som helst just nu!

En hård värld

Varje morron när jag åker till jobbet är bussarna som jag åker knökfulla med gymnasieungdomar. Och eftersom jag själv har tonåringar i både högstadie och gymnasium hemma så blir det att man kanske sitter och lyssnar på deras konversationer litegrann... eller rättare sagt, det är svårt att undvika, eftersom de oftast är ganska högljudda när de pratar ;o)

Barnen brukar skratta åt mig när jag kommer hem och berättar info om både det ena och andra, eftersom jag känner igen många av dem som åker på bussarna. jag vet vilka elever som går vilka skolor, vad de läser för program, vad de har gjort i helgen osv, osv... "Mamma, du är en sån nörd som sitter och tjuvlyssnar..." brukar dottern säga med glimten i ögat, varpå jag informerar om att det är svårt att undvika att höra deras diskussioner samtidigt som jag är trygg i att veta att min dotter aldrig skulle falla sig in i att sitta och prata högt och ljudligt om sitt kärleksliv ex. på en buss bland en massa folk... eeh, tror jag iaf ;o)

Nåväl.

Ibland blir jag dock bara så ledsen när jag sitter där. För ibland verkar deras värld så liten, på gränsen till tragisk. Jag vet inte, lite skitig på nåt vis. När de pratar om att "deras sista 200 spänn ska gå till ett flak öl och cigg som de kan ha i helgen" eller att  "det är så j-a bra för det räcker för mig att dricka 7-8 st så är jag full"... och då leker livet liksom. Det är bara ett exempel, mer för att belysa samtalsämnena som kastas mellan dem.
 
Klimatet bland ungdomarna är rått, och det är ju ett faktum, även om många utav dem man ser naturligtvis inte är på det viset. Överlag är det blandat, men dessvärre är det ju just den där klicken som märks och hörs bäst. Och så känner jag mig så naiv, som tänker att det inte ska vara så. Jag har ju vart där själv, jag har ju varit tonåring och vet hur det funkar. Men jag vill liksom kapsla in mina egna barn och skydda dem från det där hårda, tuffa... lägga  ett skyddande skal på deras mjuka, sköra väsen för att undvika den minsta skråman.

Samtidigt som jag inser att livet är en skola som man måste utbilda sig i. Man måste möta törnar och lära sig stå emot dem, även om alla inte klarar det. Det är väl bara så att när man har sina pluttar hemma känns det så tryggt och bra och man lever lite i den villfarelsen att det alltid ska vara så, medans sen när man sitter på bussen och verkligen konfronteras med "tonårsvärlden" så blir det så påtagligt att det är ett tufft klimat.

Och det är hårt.   

RSS 2.0