Det är som att vara kär i en hopplös person...

... sa maken när vi satt i bilen i Napoli i en trafikstockning utan dess like. Och visst stämmer det. Kaos, trafik, oorganisation, många problem... men fan vad vi älskar den stan :D

För i Napoli lever man! Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör att livet känns så mycket större där... kanske är det det faktum att solen för det mesta skiner från en blå himmel, eller att alla människor är öppna och pratar med alla, att maten är så underbar, att staden aldrig sover (skulle vara tidig morgon då), att vi har en stor, varm och härlig familj, att alla i familjen ung som gammal strosar runt på stan kl. 23 en helt vanlig vardagskväll och tar en glass tillsammans, att allt är möjligt även om det från början verkar omöjligt, att det finns en flexibilitet och en acceptans överallt, att man kan shoppa utan att några större hål i plånboken, att du alltid är ett stenkast från det varma Medelhavet, att det finns något för alla smaker.

Den här gången var vi bara 15 dgr eftersom jag har lite kortare semester nu (tre veckor till sen i december), och det gick otroligt fort förstås. Men vi hann med lata dagar på stranden, shopping och storstadsliv, weekend i bergen där makens bror har köpt ett jättefint hus där vi ena dagen badade i sjö och en i helt underbar flod och nästa dag var ute och red samt åkte till en supermysig stad där man på vintern åker skidor. Så coolt att man bor i ett hus där du har 1 timme till bad i havet, Napoli åt ena hållet, Rom åt andra hållet, och 25 min till skidbackar... bra mix och verkligen ett semesterhus du kan njuta av hela året. 

Att komma hem var inte kul, barnen var ledsna och lite tungsinta och jag och maken likaså. Allt här känns tyst, lugnt och fyrkantigt och man saknar så mycket. Men vad gör man? Här kommer  iaf ett axplock av bilder från vår semester:

Farfar som blickar ut över havet på vår favvostrand Gaeta Svärfar på vår favvostrand Gaeta

 Jag njuter av kristallklart hav

 Utanför huset i bergen

 Dottern blickar ut över utsikten från balkongen i bergen

 Jag och dottern på hästryggen

 Jag ska ta ett dopp i sjön 

 Släkten samlad på balkongen i vårt bergshus

 Jag och makens bror och vän

 En del av släkten

 Sonen med hans älskade kusin Giuseppe

 Dottern busar med annan kusin

 Maken och svärfar som rensar egenhändigt fångade musslor

 Maken och svärmor. Är de inte fina?

 Napolii vårt hjärta. Design dottern






Kommentarer
Postat av: Asa Eden

WOW WOW WOW!!! Det ser supermysigt ut! Ni ar ALLA jattesnygga (paracula?!) och det later dunderharligt! Hoppas att acklimatiseringen i Sverige gar bra och att ni far en fortsatt trevlig sommar!

Kramar Asa

2008-07-19 @ 23:46:04
URL: http://silvia.blogg.se/
Postat av: gioia

Åsa: Det har varit supermysigt också och sakta men säkert får vi väl försöka vänja oss vid det vanliga igen... men gud vad man längtar tillbaka :)

2008-07-19 @ 23:51:38
URL: http://gioia.webblogg.se/
Postat av: Karin

Jättefina bilder på er fina familj! hoppas att ni hade en fin sem och njut även hemma ;-) livet är till för att levas inte för att fundera på vad som vore bäst, för då går tiden... kram

2008-07-20 @ 11:55:00
URL: http://www.svenssonliv.blogspot.com
Postat av: gioia

karin: Det är ju just det som är grejen, livet måste levas nu, och egentligen vet vi ju allihopa att vi inte lever där vi helst skulle vilja leva så att säga. men det är inte helt lätt att försöka ändra allt heller då det är mycket som ska klaffa. Att åka på en semesterresa någonstans är en helt annan sak, i Napoli har vi vårt andra liv som vi har en helt annan relation till, omgärdade av en massa människor som betyder jättemycket för oss alla, och som vi saknar jämt plus allt annat. Jag tror inte att jag kommer att känna alls på samma sätt när vi har varit i Thailand tex. Man lever bara en gång och då vill man leva det till fullo ;)

2008-07-20 @ 17:48:30
URL: http://gioia.webblogg.se/
Postat av: Angelica

Ser heeelt underbart ut! Vet hur det är, tiden går alldeles för fort när man är iväg så där. Ni verkar ha en härlig och stor familj. :-)

2008-07-21 @ 07:59:17
URL: http://vidlund.blogg.se/
Postat av: gaggan

Vilka härliga bilder!!! Det pirrar i magen när du skriver om Napoli. :) Paolos hus verar ju ligga helt perfekt! Det kanske man får se någon gång...?

2008-07-21 @ 10:23:43
URL: http://www.gaggan.blogspot.com
Postat av: gioia

angelica: Och på bilden är det bara en liten del av hela familjekonstellationen... stor och härlig är den absolut :)



gaggan: Ni måste definitivt besöka huset i bergen nån gång, superfint!

2008-07-21 @ 12:58:01
URL: http://gioia.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0