Semester med förhinder

Jag fick ett samtal från rektorn på dotterns gymnasieskola förra veckan:

"Vi kan dessvärre inte bevilja ledigheten som ni har asökt om för er dotter. 15 dgr är för mycket. Möjligtvis att vi kan bevilja 10 dgr...

Ridå.

Jag hade skrivit världens längsta ansökan för ledighet åt min dotter för vår Thailandsresa i december, eftersom jag vid föräldramötet insåg att det här med ledighet från gymnasiet inte var så poppis. Jag hade föreslagit att man kanske kunde skapa nåt projekt ihop med naturkunskapen, att vi kunde använda oss av internet om något skulle lämnas in osv... men icke.

Så vad gör man? Åker ändå? Vi vände och vred på det hela. Dottern trivs jättebra med skolan och jag vill absolut inte utsätta henne för lärarnas onda öga när hon kommer tillbaka från semestern. Gymnasiet är inte obligatoriskt men är såklart jätteviktigt ändå. Betygen är lika viktiga som i grundskolan.

Vi ringde Fritidsresor och frågade om alternativen. Joodå, vi hade avbokningsskydd, så det var fritt att boka om till tvåveckors eller senare datum (vi åker precis innan jullovet), men då fick man välja på de befintliga resorna. Vad gällde resor till Thailand fanns det inte jättemycket kvar att välja på och absolut inget runt den del vi hade bokat. Dessutom ska vi ju åka med släkten som inte var så pigga på att ta en annan destination. Vi började kolla på annat, Fort Lauderdale, Mauritius, Mexico... och vi bokade nästan om till Fort Lauderdale som barnen tyckte skulle vara ett utmärkt alternativ. Men sen började vi titta på bilder från dit vi ska (Khao lak och Similan ) och kände att det är ju dit vi vill... kanske det gick att korta ner samma resa? Vi ringde Fritidsresor igen, och jo, det gick bra att korta ner resan.

Så nu bär det iväg den 6/12 istället, till samma ställe och samma hotell. Visst, det blev en vecka mindre än vad vi hade tänkt oss men det känns ändå bra. Maken har mycket att göra på sitt företag, vi har helt plötsligt mer pengar i vår resbudget, och vovsen behöver inte vara utan oss sååå länge iaf. Och om rektorn nu har nåt att säga... då blir jag inte glad.

So here we come!

Khao Lak

 

SimilanOch Chantaburi där dottern ska få uppfylla sin dröm

  Simma med de här ljuvliga djuren :)

Och ja, vi längtar huuuur mycket som helst just nu!

Kommentarer
Postat av: gaggan

Såååå skönt att det löste sig! De är klart vi ska glassa på stranden i Khao Lak! Nu pirrar det i magen varje dag, snart åker vi... :D

2008-09-15 @ 08:10:39
URL: http://www.gaggan.blogspot.com
Postat av: Karin Berg

Jag åker ju den 19 oktober och just nu har jag svårt med koncetrationen på jobbet. längtar Vi körde ihop vår resa med höstlovet så att Elias bara behöver ta en veckas ledigt. Annars så hade han inte fått ledigt eftersom de inte beviljar i onödan.

2008-09-15 @ 10:39:16
URL: http://www.svenssonliv.blogspot.com
Postat av: gioia

gaggan: Ska bli grymt härligt :) Men gissa om vi blev sugna på Florida också nu, hittade en jättebra resa till Fort Lauderdale, det var nästan så vi ändrade oss igen... ;)karin: Vart i Thailand var det ni skulle? För sonen verkar det dock inte vara några problem med ledigheten, och han går i sjuan nu ju...

2008-09-15 @ 19:48:00
URL: http://gioia.webblogg.se/
Postat av: Karin

Vi ska till Phuket, Karin beach. Vi kommer även att åka runt lite bland öarna är det tänkt. Vi hoppar däremot Bangkok eftersom det är lite stökigt där just nu.

2008-09-16 @ 08:53:52
URL: http://www.svenssonliv.blogspot.com
Postat av: gioia

karin: hihi, finns det en Karin beach alltså, eller du menar kanske Karon... annars hade det ju passat dig ;) Såg det sen på din blogg också ;)

2008-09-16 @ 12:47:49
URL: http://gioia.webblogg.se/
Postat av: gaggan

Ja, Fort Lauderdale skulle ju inte heller vara helt fel. Nästa år kanske...?

2008-09-16 @ 14:29:37
URL: http://www.gaggan.blogspot.com
Postat av: Angelica

Kan varmt rekommendera både Khao Lak och Fort Lauderdale. Nu när dollarn är så billigt så kostar det ju nästan ingenting att bo i Fort Lauderdale.Vi var i Khao Lak innan Tsunamin och bara SKA åka tillbaka. De var helt underbart!Skönt att det löste sig för er till slut.

2008-09-17 @ 07:03:26
URL: http://vidlund.blogg.se/
Postat av: gioia

angelica: Just det där med dollarn tänkte vi på också faktiskt, den är ju så låg nu... men resan vi hade hittat finns inte kvar längre nu så nu får vi sluta grubbla ;)

2008-09-17 @ 08:01:31
URL: http://gioia.webblogg.se/
Postat av: Angelica

Ni kommer att få det hur underbart som helst i Thailand! En gång i tiden var vi duktiga på att uppdatera vår hemsida så där finns lite bilder från just Khao Lak och Similian om du är nyfiken. :-)

thaimotiv.asp" rel="nofollow">http://www.vidlund.com/bilderthaimotiv.asp

2008-09-18 @ 14:24:02
URL: http://vidlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0